Etikett: trick

Har inlett dagen men att;

– gå upp för att skjutsa mamma till jobbet, utan att behöva skjutsa mamma till jobbet.
– ätit frukost framför TV:n
– tränat apportering med både mini & päls.
– försökt mig på att gå runt sjön men blivit tvungen att vända för mini frös om fötterna (tassarna).

Och nu sitter jag här, mini är förvisad till sin bur efter att ha fått en mildare utskällning för att ha bajsat på mattan och spridit bajspartiklar (jävla Thyberg!) över hela vardagsrummet, och de andra hundarna sover i soffan, lättade över att slippa gangstern för en stund. Idag stod termometern på -16 när jag vaknade och idag ser det faktiskt ut att bli klart väder. Jag ska spendera dagen med att fira ”lilla julafton” med morfar, mamma, janne & sigge, eftersom jag är i Umeå den 24:e. Ikväll ska jag packa och bränna en bilåkningsskiva inför min, pappas, brorsans & elvis resa upp till norrlandet imorron.

Slänger in 2 bilder på gullungen. Njut!

just another tuesday

Snön har kommit till Forshaga. Den kommer i omgångar. Bilden på pälset är tagen i första omgången, för två veckor sen. Bilden på Majken är tagen mellan omgångarna, för en vecka sen. Och nu är det snö igen. Dock ganska grått och trist i övrigt, så det är ingen höjdare faktiskt.

Jag är inne i en hundträningsperiod. En riktigt intensiv period, där jag både känner att jag vill träna, jag skriver planeringar, planeringarna följs, och jag känner faktiskt också att det går framåt. Och allt detta utan minsta känsla av att det är jobbigt. Härligt! Jag känner att saker äntligen börjar hända i de ”klassiska” momenten, som jag en gång kallat klara. Apporteringen börjas få ordning på, uthållighetsträning i fria följet är äntligen påbörjad, jag jobbar på småsaker som ingångar, utdrag i hoppet, bättre skiften i fjärren osv. Har börjat förstå att jag måste ta tag i de där momenten som är tävlingsbara men endast duger för 7:or eller 8:or, innan jag kan gå vidare med helt nya moment. Så det blir vad vintern kommer att handla om, lydnadsmässigt. Till våren sen drar jag igång ordentligt med rutor, inkallning med ställande, kryp, framåtsändande & skall. Det är tänkt att jag ska tävla tvåan i april och högrespår samt lägresök i september/oktober. Om känslan håller i sig ser jag inga hinder för att det målet ska uppnås.
Fint! Matten är nöjd & pälset är nöjd!

Förresten, vi har fått tillökning. Hemhemma bor numera en svartvit BC-puppis som heter Trick. Lillmatten längtar så tills vi ska hem och ses, det ska bli kul att se hur Elvis hanterar faktumet att han fått en lillebror!

© 2020 Julia Pettersson

Tema av Anders NorenUpp ↑