En vecka i alperna!

Ni har vi varit på plats i Franska Alperna i drygt en vecka, och saker och ting börjar falla på plats. Vi tog ganska exakt en vecka på oss att köra från Alicante i Spanien till Morzine i Frankrike. Vi hade tänkt köra snabbare, men just veckan efter nyår drog det in ett oväder över området vi är i så vi väntade ut det och körde lite långsammare. Men till slut var vi framme, och fann oss själva på en parkering precis under en gondol, med goda vangrannar från Wales!

Det har varit mycket att upptäcka och ta in första veckan. Vi har pratat med våra grannar och lärt känna dem, utforskat 3 olika berg, hittat hela vägen till Schweiz vid ett tillfälle, jobbat 3 dagar för ett brittiskt eventföretag som behövde hjälp att bygga fram och undan scener till en partyvecka för ett gäng brittiska universitet, hittat och åkt i superfina längdskidspår, handlat i alla de lokala mataffärerna, hittat ställen att byta vår specifika gasflaska när den tar slut, hittat 3 olika ställen att stå över natten, och idag var vi till badhuset och duschade för första gången på 10 dagar!

Vi har börjat markera i en pistkarta över hela Portes du Soleil vart vi har åkt hittills, och än är det väldigt mycket kvar. Backarna var väldigt isiga och dåliga när vi kom, på grund av allt regn som varit kring och efter nyår, men det kom lite snö i mitten av veckan så det börjar ordna upp sig, och veckan som kommer ska det enligt prognos snöa massor. Vi håller tummarna, för det är rena vårkänslorna här bland allt tö, och det kan väl få vänta åtminstone en månad till, tycker vi.

Här är parkeringen vi stått på flest nätter, och en av våra grannar; Po

Delar av Morzine, som är den största byn i området, där vi också hittills varit stationerade.

Sjön Lac du Montriond, där vi kommer kunna åka längdskidor runt när det kommer mer snö.

Nästan hela serpentinvägen upp mot orten Avoriaz där vi jobbade, stod vi på den här parkeringen. Fint, men lite kallare än nere i byn.

Igår efter skidåkning tog vi med hundarna upp i gondolen. Parkeringen vi står på är tyvärr rätt skuggig, så vi tog med oss lunch och satte oss i solen. Vissa har med hundarna i backarna, eftersom de ju är tillåtna på gondolerna, men jag är tveksam över hur bra det är för lederna att springa ner för skidbackar. De kan få följa med någon gång när de är nysnö kanske, men annars får vi leta fler längdspår istället!

Ikväll står vi på byns ställplats. Vi trodde att man var tvungen att betala för den, men ville åka hit och kolla läget i alla fall, och det visade sig att betalmaskinen krånglade och flera personer står här gratis utan problem. Men det finns EL att köpa! 4 timmar för 2€, och det var ju mer värt att traggla med maskinen för att få el, och efter många försök så lyckades vi! Hurra!

1 kommentar

  1. Ja nu blev jag allt lite förvånad ! Men roligt med en uppdatering. Ha det bäst ✌️!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2020 Julia Pettersson

Tema av Anders NorenUpp ↑