Casa la Pedrera / Costa Blanca Quad Tours

Vad passar inte bättre än att starta det nya året med ett BLOGGINLÄGG! Synd bara att ingen kommer läsa det idag eftersom ni alla nog slutat gå in här vid det här laget. Men så förvånade ni kommer bli när ni väl gör det. Jag tänkte i det här inlägget visa lite, faktiskt de i princip enda vi har, bilder från stället vi bodde & jobbade på i en månad. Det var väl när vi kom dit som blogglusten dog lite. Det var inte riktigt som vi förväntade oss. Det var inte jättehemskt, men inte heller speciellt inspirerande och tydligen inget jag ville dokumentera för att minnas i framtiden.

Stället vi jobbade på hette Costa Blanca Quad Tours, och huset familjen bodde i hette Casa la Pedrera, och har synts i ett tretton år gammalt avsnitt av Grand Designs. Söker man på ”grand designs Alicante” hittar man det på YouTube.

En sak vi jobbade mycket med var att släpa fram, från mögliga gamla stall, ur lådor som vittrade sönder i botten, crafts, eller som vi kallade det; craps. Under eventen som var medan vi var där stod dessa ”hantverk” (made in Indonesia) ute till försäljning.

Här är volontärernas kvarter, The Cabins, hundra meter från det stora huset. Vi använde toa och dusch, och umgicks här, men sov i vår egen lilla mögelfria stuga som vi parkerat runt knuten.

I Spanien finns ju inget annat väder än regn, så allmänutrymmet var utomhus, men under tak. Säkert mysigt under sommaren, men i November blev det väldigt kallt när solen gick ner, men vi hade magiska solnedgångar varje kväll.

En annan stor arbetsuppgift jag hade var att logera & rida hästarna. Det låter härligt, men det blev tyvärr inte så jättemycket tid för ridning, och de flesta hästarna var redo att gå i pension för ungefär 5 år sedan, så det kändes ärligt talat inte så jättekul att rida dem, utan jag umgicks hellre med dem på marken.

På måndagen i veckan då vi skulle lämna stället på lördagen, kom det par som var tänkt att ta över efter oss. De kände dock ganska snabbt, kanske med viss bidragande energi från oss, att de inte trivdes och det hela slutade ju med att vi alla 4 reste vidare tillsammans. Men innan det hade vi en trevlig (tack vare det nya sällskapet) sista vecka, och jag hann ta med hela gänget på en härlig ridtur runt Campot.

1 kommentar

  1. Tjoho äntligen vaknade bloggen till liv igen Bravo

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2020 Julia Pettersson

Tema av Anders NorenUpp ↑