Katalonien

Förlåt för lång tystnad. Vi anlände till vårt volontärjobb i måndags och har haft fullt upp och varit helt slut i våra lata pensionärskroppar att det helt enkelt inte blivit energi kvar för bloggande. Inte en enda bild har vi tagit här än heller, så ni får tyvärr vänta på det lite till och istället tar jag som vanligt upp där jag slutade sist. En snabb titt i kalendern säger mig att det faktiskt är hela två veckor sen vi korsade gränsen mellan Frankrike & Spanien, eller Katalonien, beroende på vem man frågar…

Första stoppet gjorde vi på en superfin liten ställplats i en liten by. För en gångs skull hade vi stannat ganska tidigt och såg fram emot att kika runt i staden medan solen fortfarande var uppe. Men tji fick vi för när vi släppte ut hundarna för att knalla iväg lyckades Tok fastna i trappsteget och dra av en hel klo, med endast en blottad blödande pulpa kvar. Så istället för promenad blev det att uppsöka veterinär. Kvällen blev bra till sist ändå, och klon är läkt nu men det har varit 2 jobbiga veckor med tassbandage & vila för stackars Token, och inte fick har bestiga några pyreneiska berg heller. :(

Vår nästa katalanska sovplats blev på en parkering bredvid en kyrka på toppen av ett berg, så vi fick oss lite utsikt och tog Elvis på en sväng runt bergskammen i alla fall, inte den klättring vi tänkt oss i Pyrenéerna men bättre än inget.

Kvällen avslutades med en öl i kvällssolen och efter middagen slog vi ihop oss för öl & snack med gänget från de 2 gröna folkvagnsbussarna ni ser i bild bredvid vår röda. Det var 3 spanska killar från Barcelona som var iväg på helgtur.

1 kommentar

  1. Tystnaden är förlåten! Dess då roligare när inläggen kommer :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2020 Julia Pettersson

Tema av Anders NorenUpp ↑