Sista dagarna i Frankrike.

Nu såhär i efterhand när jag ska gå tillbaka och välja bilder till, och skriva blogginlägget, så inser jag att de sista dagarna i Frankrike inte var speciellt märkvärdiga alls. Vi körde mycket, men ändå med målet att köra lagom mycket varje dag på vår väg mot jobbstället i Spanien, och stannade på ställen vi hört att vi borde stanna på, eller som bara föll oss in. Det första stoppet efter olivodlingen blev naturreservatet Camargue, som jag hört mycket om, men vi fattade verkligen inte grejen alls. Det var bara platt och allt såg ut som skit, men det fanns flamingos och till slut kom vi fram till en jättelång strand, och den var ju fin.

Efter att ha kört från stranden, långt tillbaka åt samma håll, omgiven av samma fula natur och sen vidare in i parken, passerade vi en vingård med en husbilsskylt. Vi svängde in, gick till butiken där det fanns en söt men bitig weimaranervalp, pratade med sonen i familjen som var i butiken just då, köpte en flaska rosé och körde in mot vinodlingens lilla ställplats. Ett himla trevligt sätt att bo på!

Dagen efter finns det nästan inga bilder på. Vi åkte vidare till ett ”mål” inom Camargue, en ”rosa sjö”, som visade sig kosta pengar och ha nåt med salttillverkning att göra, vi tog inte reda på så mycket för vi ville inte betala 10€ var för att sitta på ett litet tåg genom en industri bara för att vattnet färgats rosa. Så vi åkte vidare, och stannade till i en stad för att den såg fin ut, men det var den inte. Bara lite, på just den här bilden.

Nattens ställe blev sen en liten ficka vid en uttorkad sjö, en bit ifrån morgondagens planerade första stopp.

En liten liten sjö som tyvärr var helt täckt i dimma när vi kom, så vi såg den knappt uppifrån klippväggarna som den kantades av.

Men vi hittade fina vinrankor att ta kort på hundarna med.

Framåt lunch klarnade det upp och vi gjorde ett till litet stopp i en by.

Och på kvällen parkerade vi på en strandparkering, säkert den enda på frankrikes sydkust där husbilar kan stå så nära stranden, för det var säkert 15 andra bilar där. Och en kille som snorklade efter solnedgången.

Morgonen efter for vi vidare mot Spanien, och korsade gränsen strax efter lunch. Men var vi verkligen i Spanien? Mer om det i nästa inlägg.

2 kommentarer

  1. Vackra bilder, trots de ”fula omgivningarna” – tycker mig sen en återupplivad basilika ;)

  2. Hallåå! Berätta mer om jobbet!? :D

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2020 Julia Pettersson

Tema av Anders NorenUpp ↑