Cannes & havet!

Tiden blir en märklig sak när man lever såhär för i skrivande stund sitter jag i månljuset vid havskanten, lyssnar på vågorna och tänker att äntligen är vi tillbaka vid havet, efter en sväng in mot Pyrenéerna. Och då är det bara 12 dagar sen vi nådde havet för första gången under vår resa och det hann ändå börja kännas som vant att ha det nära.  Då, för 12 dagar sen, hade vi äntligen, efter vår långa körning genom alperna och östra Frankrike, nått fram till kusten och Cannes! Det var på eftermiddagen, men vi hann ändå med att ta ett snabbt dopp i havet och ge oss iväg på en promenad in mot staden.

Vi lyckades parkera på en gratisparkering en bit i utkanten av staden, men ville inte sova där så for vidare mot en rastplats längs med kustvägen istället. Dagen efter vaknade vi upp till denna soluppgång.

Vi for vidare längs kusten (franska rivieran, alltså) i jakt på lite mindre folktäta stränder. Nu var det ju Oktober och ganska folktomt ändå, men vi ville ändå iväg så mycket som möjligt för att inte behöva känna att hundarna störde. Efter lite googling hittade vi en strand man bara nådde med en halvtimmes promenad, så den tog vi sikte på.

Och vattentemperaturen på rivieran i Oktober? Helt okej! Ganska kallt till en början men inte så pass kallt att man inte vänjer sig. Med svenska mått mätt, fullt badbart! Dock blåste det ganska mycket just den här dagen så vi blev inte liggande på stranden speciellt länge utan for vidare och hittade efter en stund en stor ”övergiven” parkering i en by som under lågsäsong invaderats av husbilar, så vi klämde oss in där och kände oss som hemma. Men inte kunde vi sova utan att först ta en till tur ner till havet.

1 kommentar

  1. Vilka badpojkar ;)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2020 Julia Pettersson

Tema av Anders NorenUpp ↑