Hej Frankrike!

Vi korsade alltså Frankrikes gräns i mörker, parkerade på första bästa rastplats och sov efter nästan 5 timmars körande, den längsta (i tid, i sträcka kom vi nog inte mer än 20 mil) hittills. Då sovplatsen inte var nå vidare gick vi även här upp innan solen och körde till ett roligare ställe, en parkering med utsikt över Mont Blanc. 

Efter en stunds funderande över om vi skulle ta en gondol upp på toppen bredvid fick dock kylan som dröjde sig kvar i våra kroppar sen natten bestämma och vi styrde målmedvetet vidare söderut, mot rivieran. Efter att ha åkt ett tag, börjat fundera på att stanna, inte hittat nåt mysigt ställe, började bli hungriga, och till slut hittade en lugn liten oas vid en sjö, tog vi lärdom av tidigare erfarenheter och dröjde kvar. Inte över natten, men i säkert 5 timmar, rörde inte på oss alls, hängde upp solduschen och duschade av oss innan vi åkte vidare, mot en förutbestämd ställplats endast 40 minuter bort. Ingen stress, inget mer ändlöst körande den dagen.

På morgonen lät vi solen väcka oss och åkte sedan vidare söderut. Lunchstoppet gjordes här:

För att sedan åka vidare mot målet för dagen, Verdon Gorge, som tydligen kallas för Frankrikes Grand Canyon och som vi sett andra vanlifers åka till.

1 kommentar

  1. Som vanligt – härliga bilder! Tack att vi får vara med på er resa <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2020 Julia Pettersson

Tema av Anders NorenUpp ↑