Hej då Alperna.

En sak som tagit lång tid för oss att få in rätta känslan för, är när vi ska åka och när vi ska stanna. Över alperna tog vi oss på knappt 3 dagar och jag vet inte riktigt varför vi hade så ”bråttom” där. När vi kom ner till bilen efter vår bergsklättring i Oberalppass gjorde vi mat för att sedan köra iväg, kring klockan 16. Helt plötsligt är klockan snart 21 och vi befinner oss någon kilometer från franska gränsen vid Chamonix.

Nu har vi blivit bättre på att bara >vara< på ställen, men de första veckorna fanns liksom ett sug efter att hela tiden ”komma framåt”. Lite kan det nog också ha berott på att vi sökt volontärplats i Spanien och när som helst kunde få veta att vi behövde vara på plats, så vi hade faktiskt inte all tid i världen att hänga på alptoppar. När vi 2 dagar efter att det här inlägget utspelar sig nått så långt som till Verdon Gorge i Frankrike fick vi faktiskt svar om att vi skulle vara på plats i södra Spanien i början av November och då kändes det otroligt skönt att inte vara kvar i Schweiz utan att ha god tid på oss att åka längs franska sydkusten & spanska östkusten. Men mer om det senare. Efter det här inlägget väntar frukost vid Mont Blanc & resan mot rivieran!

1 kommentar

  1. En bra sak med Alperna är att de ligger kvar, till senare…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2020 Julia Pettersson

Tema av Anders NorenUpp ↑