Neuschwanstein

Spänningen i bilen gick nästan att ta på när vi hade lämnat vår åkant och det syntes tydligare och tydligare att vi närmade oss bergen. Liksom med havet är det något visst med berg. Riktiga berg. Nu kändes det som att vår resa började på riktigt!

Längst ner i Tyskland på gräsen till Österrike fann vi vårt mål för helgen, slottet Neuschwanstein som jag siktade in mot på redan sist vi var i Europa och bilade. Då blev det en för stor omväg, men nu var det äntligen dags.

Och slottet visade sig väl vara så som slott är mest. Gammalt & fint. Fullpackat med turister. Inte riktigt sånt vi älskar mest. Så vi gick förbi slottet, i riktning uppåt. Ni vet ju hur vi (mest jag) gillar utsikter.

Och utsikter fick vi, åt alla håll. Dock hade vi inte riktigt packat för en heldagstur men när vi väl var på väg uppåt så kunde jag inte tillåta oss att vända, så jag tog upp kartan och såg att det lite (okej, ganska mycket) längre bort längst leden vi gick, låg en skidlift och en restaurang, så planen blev att vi får helt enkelt äta upp den mat vi har med oss och sen köpa mat på restaurangen för att överleva dagen, och sen ta liften ner.

Det blev dock ingen gondol ner. När vi väl var mätta och utvilade slog snåltarmen till och efter ännu en titt på kartan tyckte jag att ”vi kan ju gå ner längs med skidbacken, det ser ju inte så långt ut”…

Det var långt. Nästan 2 timmar senare nådde vi dock äntligen bilen igen, tröttare än på länge, men med en upplevelse utöver det vanliga rikare!

3 kommentarer

  1. Ni kommer vara topptränade när eran resa slutar

  2. Vilket slott! Vilket väder! Å vilken vandring!

  3. Wow, bara wow…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2020 Julia Pettersson

Tema av Anders NorenUpp ↑