Vi går över daggstänkta berg.

När man inte har en plan får man nöjda sig med det som blir. Oftast blir det bra, ibland helt okej, vissa gånger total katastrof. Och sen finns det de gånger då det, helt oförväntat, blir så mycket bättre än vad man hoppats på. Dagens vandring var en sån gång. Vi lämnade campingen i valet och kvalet, skulle vi åka tillbaka mot Tyska gränsen och betala den jättedyra parkeringen där alla turister parkerar för att se det allra bästaste i parken som alla vill se, eller skulle vi åka vidare och se vad som dök upp? Vi åkte vidare. Och tur var väl det, för efter bara 5 minuter kommer vi in i en by där vi dras mot att svänga vänster för att vi skymtat en liten stuga högst uppe på ett berg åt det hållet, och vid vägens slut finns en liten grusparkering. Efter en stapplig konversation med ett äldre tyskt par får vi veta att parkeringen dessutom är ”kostenlös”. Bingo!

Vi packar våra ryggsäckar med regnkläder & snacks och ger oss iväg. Och vilken tur sen! I 3 timmar var vi ute, fyra stentoppar klättrade vi upp på för att från varenda en ha en vidunderlig utsikt över Tjeckiska Schweiz, som nationalparken heter på den här sidan gränsen, blandat med mjuka lövstigar bland enorma gamla träd i dalarna mellan topparna.

2 kommentarer

  1. Oj vilken vandring!!! Tur inte höjdrädda Mamman var med ;)

  2. Nytt skrivbordsunderlägg är fixat :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2020 Julia Pettersson

Tema av Anders NorenUpp ↑