Tjeckien

Gästblogg av Tommy:

”Are dogs allowed?” frågar jag men innan jag hinner få ett svar av servitrisen så stövlar en halvblöt Tok in i campingens restaurang med Julia och Tok i följetåg. Servitrisen svarar därefter att det såklart inte är några problem med hundar bland matgästerna. Vi har med andra ord kommit till Tjeckien nu.

Men dagen började i ett grått och regnigt Neustadt i Tyskland där vi spenderat natten på parkeringen till ett badhus. Vi var båda ganska slitna efter mycket vandring från dagen innan och vår enda planering bestod av lite sightseeing i staden och en loppmarknad som vi sett otaliga skyltar om längs vägarna. Tyvärr blev det inte riktigt som vi tänkt oss med något av det. Tisdagen den 3 oktober var tydligen en röd dag i hela landet och allt var stängt, och loppmarknaden var inte alls så spännande som vi hade hoppats på. Fram mot eftermiddagen kom vi tillbaka till vår bil i en fortsatt grå väderlek och fick bara för oss att köra bil för att få fart på denna långsamma dag.

Nästan med det samma började himlen spricka upp i vår färd mot den tjeckiska delen av nationalparken Sächsische Schweiz och den redan vackra bergiga naturen fick ett gyllene solsken på sig samtidigt som ångan från de våta skogarna började stiga till följd av värmen. Jag önskar att vi hade lite bilder från detta men vi hade ingen möjlighet att stanna bilen eller kamera nära till hands så bilder får vi fixa nästa gång! Efter ett snabbstopp i en tjeckisk gränsstad som vi inte heller har några bilder så for vi vidare till den camping där inlägget inleddes. Utöver påminnelsen om att Tjeckien är ett väldigt accepterande land när det gäller hundar så var det en påminnelse om att den svenska kronan räcker långt. För 200 svenska kronor har vi köpt en natt på camping, varsin varmrätt samt tre ölar i restaurangen. Tänk om det alltid vore så.

1 kommentar

  1. Så annorlunda mot Sverige, att hundarna får vara med :) Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2020 Julia Pettersson

Tema av Anders NorenUpp ↑