Bastei

Lagom till klockan 8 stod vi på Lidls parkering och tänkte oss att vi skulle vara de enda på plats, men nähärrå. För hela veckan var tydligen ledig vecka i Tyskland och på måndagar får Lidl nytt sortiment så när vi steg in i butiken 08.01 stod där redan ett fyrtiotal fyndjagande tyskar i alla åldrar och grävde i lådorna. Jag började med att storögt hånfnysa lite åt dem, men landade snart i fyndlådorna själv och köpte varit 5-pack strumpor för 50 kronor. Som det kan gå.

När maten var inhandlad for vi vidare mot Bastei, ett turistmål inom nationalparken Sächsische Schweiz. Istället för att med ord försöka beskriva så får ni istället beskåda följande bildbomb:

När vi gått klart vid Bastei åkte vi vidare en liten bit för att promenera lite till i Nationalparken, vi hade ju som inget bättre för oss. Vi började knata runt lite på fälten, vandrade brant neråt för att stanna vid en restaurang nere vid floden och ta oss lite förfriskningar, för att sedan knata brant uppåt igen, till ”marknivå”. Väl där bestämde vi oss för att knata jätte-jättebrant uppåt på den stenformation, likt de vid Bastei, som fanns just där vi parkerat. Väl uppe fick vi släpa hundar över gallerbroar och kämpa emot suget i magen mot höjdrädslan för satan i gatan vad högt det var!

2 kommentarer

  1. Häftiga vyer!

  2. Härlig natur och vilka vyer! Tack för alla fina bilder <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2020 Julia Pettersson

Tema av Anders NorenUpp ↑