Dresden

När vi vaknade på morgonen i vårt lilla camp började vi sakta plocka ihop oss för att åka vidare mot Dresden. Där hade vi spanat in en parkering som låg väldigt centralt men var till synes gratis, och tydligen användes flitigt av tyska husbilar. Och mycket riktigt, när vi kom fram stod där ett helt gäng uppradade längs med vattnet i kanten av en enorm kullerstensplan invid en bro. Längre ut var det designerad bussparkering och enligt vad vi förstod var det bara bussar som behövde betala så vi parkerade bland resten av husbilarna och begav oss in mot stan.

Vi passerade Dresden på vårt tåg mellan Berlin & Prag när vi var på tågluff för 3 år sedan, och från Berlin hade vi suttit med ett svenskt par som varje år brukade besöka Dresden, så sen dess har vi själva velat åka dit, och det blev inte av på resan hem från Irland förra våren, men nu så!

Efter stadsvandring och återhämtning på en gräsplätt vid floden gick vi tillbaka till husbilen som stod, säker och obötad där vi lämnat den.


Vi hade, innan vi lämnade Sverige, tänkt att vi skulle försöka gå på nån Oktoberfest i Tyskland eftersom det är sådana tider här just nu. När jag googlat på ”Oktoberfest Dresden” kom det upp ett evenemang som verkade superstort och sträckte sig över flera dagar, men just lördag var slutsålt. När vi googlat lite till visade det sig att platsen för festen låg bara 5-10 minuter från där vi stod med husbilen, så vi begav oss helt sonika dit för att se om det kanske gick att köpa biljetter i dörren. Det gick inte, men hon sa att om vi kom tillbaka vid 20-20.30 så kanske de kunde ha börjat släppa in folk som inte hade förköp.

Sagt och gjort, vid åtta gick vi tillbaka, glada & förväntansfulla, och blev nekade i dörren! Men efter en halvtimme utanför där vi pratat med diverse biljetthajar som inte kunde fixa något åt oss, gick vi åter och pratade med vakterna som först nekat oss och då fick vi helt plötsligt komma in och köpa biljetter! Och tur det att vi var lite envisa för vilken fest sen! Det var precis allt man kan tänka sig att en Oktoberfest i Tyskland är, och lite till. Blev vi besvikna på St. Patricks Day på Irland så blev vi det inte på Oktoberfest i Tyskland, och då trots att vi var många mil från München. Klicka! —> IMG_1541

3 kommentarer

  1. Så fick han då äntligen burgers n’ beer, yay!
    Svårt att tro att 90% av Dresden var ruiner för 70 år sen…
    Schysst party

  2. HEY! Ljud! Förvarning! Tack! :* mvh döv.

  3. Vilket drag !!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2020 Julia Pettersson

Tema av Anders NorenUpp ↑