Playa del Skåne.

Nu har vi varit på resande fot i nästan en och en halv vecka och har nu nått fram till Skåne. På vägen ner har vi gjort stopp i Kumla, Norrköping, Vadstena, Jönköping, Växjö, en rastplats utanför Sölvesborg och i förrgår natt stod vi på en stor strandparkering vid Friseboda mellan Åhus & Kivik.

 

Igår sökte vi oss inlands mot Sjöbo där vi idag ska besöka en husvagnsskrot för att se om vi hittar en diskho & en kran. Då vi satte vårt avresedaturm förstod vi nog inte riktigt hur lång tid vår ”renovering” skulle ta, och vi var heller inte sådär jätteförberedda. Lite för att vi skjutit upp en del saker, men också för att vi ville ta saker som de kom och göra en förändring i taget utifrån vad som kändes bra. Såhär 9 dagar in i resan är det dock vissa saker som inte känns fullt lika bra som under renoveringen, så det ska vi försöka fixa till innan vi far mot Tyskland på Onsdag. En del saker är redan fixade och för varje dag som går känns bilen mer och mer som ett funktionellt hem.

Igår hade vi premiär för en riktig vanlife-grej, nämligen att bli rena utan en dusch. En premiär som underlättades betydligt i och med SOLEN som äntligen valt att titta fram och värma upp Skåne till sommarvarma 18 grader. Vad vattnet i sjön vi badade i hade för temperatur vet jag inte, men jag gissar att det var betydligt lägre än 18 grader i alla fall. Ett vatten som dock var varmare var det vi hade i vår solar shower som väntade upphängd i ett träd på land. En solar shower, eller rätt och slätt campingdusch, är helt enkelt en svart platspåse (tillverkad för ändamålet, inte bara your random sopsäck) som fått ligga och götta sig i solen i vindrutan i några timmar och vid badtillfället uppnått en behaglig duschtemperatur. Vi grundade alltså med isbad och kunde sen skölja oss varma och rena i vår soldusch där 6-7 liter räckte gott och väl till oss två. Vilken genial grej!

2 kommentarer

  1. Solceller på plats och nya batterier?

  2. Fått ordning på solceller och batterier?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2019 Julia Pettersson

Tema av Anders NorenUpp ↑