En valborgshelg.

Är det något jag verkligen insett under min tid här i Norrbotten så är det detta; Sverige är avlångt. Jätte-jätte-avlångt.  Valborg för mig är att i en ljummen vårnatt sitta på (den torra) backen och stirra in i elden i timmar. Framför allt har jag ett minne av att Valborg alltid är torr & hyfsat varm. Minns mig aldrig att elden har behövts ställas in på grund av regn. Det behövdes den i och för sig inte göras i Västmark heller. Men det krävdes 50-60l diesel & 100l spillolja för att få liv i den. Och nej, backen var inte torr…

 

Men innan det blivit dags för elden att tändas hade vi oss med lite lätt vedhuggning. Extremt lätt, faktiskt. Vi busade mest med Aron, tittade på, och släpade några stockar för syns skull.

 

 

När första maj-morgonen grydde skämtade vi om att det nog var April månad som dagen innan hade sagt hej då till oss med en riktig jävla skitstorm, för att vi inte skulle glömma krafterna av det Norrbottniska aprilvädret, för när maj sa hej var alla spår av Valborgsaftonens oväder borta och vi kunde återhämta oss från kvällens blöta valborgsbastu på bästa möjliga sätt.

 

1 kommentar

  1. Ja, nog är det ett långt land vi bor i! Snygg jacka :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2020 Julia Pettersson

Tema av Anders NorenUpp ↑