Kvälsskidor mellan hamnarna.

Idag när Tommy kom hem från jobbet kastade vi oss i skidkläderna och gav oss ut för en tur mellan norra & södra hamn. Isvägen plogas ju efter varje snöfall, främst för skridskoåkning, men det plogas även två gångvägar på var sida om isvägen, där det behålls ett litet snötäcke för att kunna gå utan att halka. De som plogar brukar dock ploga väldigt nära isen även där vilket gör snötäcket tunt och även gångvägarna blir väldigt hala. Men just nu är gångvägarna perfekta för skidor då snön är tillräcklig tjock för att både skidor, men främst tassar, ska få grepp.

Eftersom snön är så packad och det ju är helt plant glider det lätt, och jag kan fokusera på att filma eftersom jag inte alltid behöver skida för att Tok ska orka.

1 kommentar

  1. Härligt ur på skidor med glada hundar :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2020 Julia Pettersson

Tema av Anders NorenUpp ↑