Jokkmokks marknad

För nästan en månad sen var mamma & Sigge här, och vi for med Tommys föräldrar till Jokkmokks marknad över en dag. En sån där sak som en hört att en borde göra, och väl på plats var det ganska trevligt, men det är inget jag skulle rekommendera någon som inte råkar bo 2 timmar bort att resa så mycket längre för att uppleva. Hade jag kommit med busslast från södra Sverige hade jag blivit besviken. Men som dagsutflykt var det absolut en trevlig upplevelse.

I vissa aspekter som vilken marknad som helst.

I andra totalt annorlunda.

Renrejset var väldigt publiktätt, och till en början var även jag peppad, men jag blev inte övertygad om renarnas inställning till det hela, utan tror nog att de allra helst skulle slippa allt ståhej.

Speciellt när de tillåts slita sig och får dra en människa efter sig med full tyngd i endast ett snöre runt huvudet.

Men i de officiella loppen hade de i alla fall ordentlig sele.

2 kommentarer

  1. Tack före en trevlig långhelg hos er i Norrland! Håller med – nog kändes det bra allt att vi besökte både er och marknaden ;) å inte fick vi uppleva kylan heller – men det gjord väl inget :)

  2. tjoho! Jag skådar alpaka wool! eller något. Puss! :*

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2020 Julia Pettersson

Tema av Anders NorenUpp ↑