Vi har visst varit i Lettland också.

Det kan ha varit över en månad sen. Och det kan finnas ett ordspråk som passar sig utomordentligt här. Den som gissar rätt vinner en teddybjörn.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Riga var inte alls slaskigt & grått. Lasse ljög. Det var varmt och soligt. Vi hade inte många timmar så vi gick mest omkring, måttligt imponerade. Vi konstaterade i Riga att vi blivit kräsna. På en helgkryss för några år sedan hade vi säkert tyckt att staden var superfin, men när en har mycket annat att jämföra med så var det inte mycket att hänga i granen. Elvis fick (motvilligt) bada i Daugava i alla fall.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Efter Riga tog vi in på den suspektaste campingen hittills. Belägen i en populär kurort utanför Riga, en halvö dit man behövde betala tull för att köra in (något jag på nåt j*vla sätt lyckades missa varpå farbror korrupt polis stoppade oss och visade vägen till en bankomat där jag fick ta ut 20€ som Herr konstapel kunde stoppa direkt i sin ficka. Kvitto på det? Nej).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lettland må vara ett över lag inte allt för imponerande land, men de har en sjukt fin kustremsa som sträcker sig längs i princip hela kusten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sista dagen innan färjan hem stannade vi för en promenad på en myr som tydligen skulle vara en big deal. Den såg ut som en myr, så egentligen gick det väl inte att vara besviken där.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Även Kap Kolka, där nordkust möter västkust, hann med ett snabbt stopp.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1 kommentar

  1. TJOHO! :D

    Bättre sent än aldrig. VIll ha en teddybjörn på fredag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2020 Julia Pettersson

Tema av Anders NorenUpp ↑