Litauen: Kaunas

Efter Krakow var planen att köra till Warszawa, men då vi närmade oss staden kände vi att den nog var lite för stor, och det var lite för varmt, och vi var helt enkelt inte sugna, så vi fortsatte köra, tog in på en camping framåt kvällen, och styrde dagen efter vidare mot Litauen, där vi blev att stanna i Kaunas. En stad jag aldrig tidigare hört talas om, och nog aldrig kommer besöka igen. Vädret var fint, staden var lagom stor och mysig att vandra i, en flod rann igenom, och vi hittade en camping precis bredvid en sjö med sandstrand, så allt var bra, men inget man behöver se igen.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
I en av Kaunas parker hittade vi en mycket suspekt ”agilitybana”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA
Delar av Kaunas huvudgata.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
På campingens bar kom det fram en liten flicka som frågade (tror jag i alla fall) om hon fick klappa hundarna och jag sa (signalerade) att det var okej, men helt plötsligt började hon knyta loss Toks koppel och tog med sig honom bort till sitt bord och gav honom glass, något han inte alls hade något emot. Lite senare försökte hon dra med sig honom bort från borden, men där sa det stopp och Tok ville inte vara med och ”leka” längre. Hela tiden satt barnets mormor/farmor och nöjt tittade på. Mycket märkligt, men vi lät henne hållas, i alla fall tills hon började rycka Tok i halsbandet och vara väldigt bossig. Då tog jag tillbaka honom. 

2 kommentarer

  1. Men alltså den vita kyrkan!!! :D Påminn mig att jag ska gifta mig i Kaunas…

    Konstigt nog har jag hört talas om Kaunas, men kan inte komma på varför jag känner igen det…

  2. MEN HALLÅ? VAD HÄNDE SEN? Kom ni fram? Lever ni? Vad gör ni nu? Puss! :*

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2020 Julia Pettersson

Tema av Anders NorenUpp ↑