Hejdå Tjeckien & hej Polen

Nu är vi hemma!  Så nu är det dags att komma ikapp med bloggen för den sista veckan av resan. Vi börjar med en ”rolig” liten historia från vår väg genom Tjeckien mot Polen.

När vi ställde in GPS:en för första staden i Tjeckien kom det upp en varningsskylt som sa ”En vinjett för Tjeckien krävs för den här rutten, vill du fortsätta ändå?” och vi som inte visste vad nu en vinjett var valde rutten ändå, och när vi körde över gränsen och inte såg någon vinjett (vad vi nu förväntade oss att se) så glömde vi strax bort det där. Tills ungefär en timme innan vi skulle lämna Tjeckien 5 dagar senare. Då blev vi nämligen omkörda av en polisbil med texten ”follow me” i bakrutan. Det visade sig att en vinjett var en vägtull i form av ett klistermärke man var tvungen att köpa och sätta på sin vindruta. Lyckligtvis var poliserna snälla och gav oss bara en symbolisk böter på ca 200kr, och var mycket noggranna att förklara vägen till nästa mack där vi kunde köpa en giltig vinjett. Så kan det gå!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Svenska städer är svårstavade.. Svenska städer är svårstavade.


När vi inhandlat vår vinjett styrde vi bilen mot Krakow, för att hälsa på ytterligare gamla bekanta; familjen vi bodde hos under tågluffen, som bor i en liten liten by, en halvtimme utanför Krakow. Där blev vi, som sist, väl omhändertagna med god mat, vin & härligt umgänge. Sen sist hade de skaffat en liten schnauzervalp som Tok faktiskt kom ganska bra överens med och till och med lekte med.

Glädjen över att vara tillbaka i de polska skogarna var delad. Glädjen över att vara tillbaka i de polska skogarna var delad.

Tok & Leia. Tok & Leia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA Det superfina huset vi hade äran att vara gäster i. Det superfina huset vi hade äran att vara gäster i.

På fika i Krakow. På fika i Krakow.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Pierogi. Polsk traditionell rätt som inte är min favorit. Pierogi. Polsk traditionell rätt som inte är min favorit.

Krakow. Krakow.

1 kommentar

  1. Dom var ju ändå väldigt söta ihop dedärtvå… Som yin&yang!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2020 Julia Pettersson

Tema av Anders NorenUpp ↑