Tjeckien: Karlovy Vary

(OBS – flera nya inlägg på rad, bläddra neråt för att läsa i kronologisk ordning.)

Igår klev vi upp väldigt tidigt för att få ut så mycket som möjligt av dagen. Vi hade stannat på en camping någon timme från Rothenburg, med riktning mot Dresden, men ändå nära tjeckiska gränsen, för vi visste inte riktigt vart vi ville härnäst. Vi stannade på ett McDonalds för en morgonkaffe och en funderare. Efter någon timmes surf med efterforskningar om resmål kom vi till slut fram till att vi var trötta på Tyskland och avbröt rutten mot Dresden för att istället styra österut mot Tjeckien, och staden Karlovy Vary. Det är en spaort, byggd över varma källor där mycket var över våran budget, men skog & utsikt är ju (nästan) alltid gratis och aktiviteter som vi alla fyra uppskattar, även om utsikten kanske är mer för oss än Elvis.

Efter vår lilla vandring på kullarna runtom staden, tog vi in på ”Pension Hestia, nåt slags hotell/hostel som från utsidan ser väldigt sketchy ut, men rummet var precis som vilket hotellrum som helst och allt var rent och fräsch. Där tog vi en efterlängtad dusch och tog sedan bussen ner till stan för att strosa i några timmar. Kom sen hem tidigt och hade en lugn internet-kväll på rummet. Nu ska vi snart packa ihop oss och bege oss vidare till Plzen, orten som ordet ”pilsner” härstammar ifrån.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1 kommentar

  1. Oj vad mycket jag fick och läsa bara för att jag tänkte ”Jag hinner ju in och se till att Julia fortfarande inte skrivit något!” Men vad POSITIVT överraskad jag blev! :D Tjoho! Och jösses vad mycket fina ställen ni passerat :) Nu är jag ju roadtripsugen igen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2020 Julia Pettersson

Tema av Anders NorenUpp ↑