Roadtrip dag 2 – Connemara, tillslut.

Så, med klockan ställd på 07.00 var vi ivriga att komma iväg för att få se så mycket som möjligt av Connemara under dagen. Men då jag sätter mig i bilen och ska köra ut från parkeringen känner jag att bromsarna bara tar allra längst ner i botten, så det blir till att rulla tvärs över gatan till en verkstad och hoppas på det bästa. Vi valde den sämsta verkstaden möjligt i form av kundservice för de var sjukt otrevliga och mekanikern som jobbade med min bil tog ”tea” á la en halvtimme två gånger under tiden vi väntade.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Men efter 5 timmar kom vi äntligen iväg, och det var vi väldigt glada över. (Jag var, i alla fall. Norrlänningen la band på sig). En annan sak jag var glad över var mitt spontanköp av en pinne till Sonykameran, äntligen kan vi ta selfies!

DSC00276

Vårt första stopp blev bara en kvart utanför Galway på denna strand, där jag försökte ta en fin bild på hundarna, men han man en Tok i flocken så går det ju som det går…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Han är söt i alla fall.

DSC00260

Ett annat stopp blev vid ett vattendrag längs vägen, precis när vi börjat köra in i Connemaras otroliga landskap.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA DSC00294

Tommy ville sen ta en selfie med en ko. Det gick sådär.

DSC00304

Framåt kvällen, ungefär vid 18-tiden, började vi köra runt och leta efter en plats att slå upp tältet för natten. Vi körde in på en väg som på google maps såg lagom öde ut, och hamnade till slut på toppen av ett berg.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA DSC00308

Vi hittade tyvärr ingen lämplig plats, utan fick ge upp och ta in på ett hostel. Lyckligtvis hade samma hostel som vi sov på i Galway en filial i Connemara, så vi kom fram dit lagom tills mörkret välkomnade oss med en rejäl hagelstorm, och kunde lättsamt laga vår medhavda mat i deras kök, samt avnjuta våra ölar på hostlets bar, varma och torra.

 

2 kommentarer

  1. Vad mysigt ni verkar ha det! Kul att se.

  2. Härligt landskap! Ser nästan lite ”norrländskt” ut när ni står i forsen. Tråkigt med bilen, men tur att den gick att laga samma dag – det kanske inte hade gått i gamla svedala ;)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2020 Julia Pettersson

Tema av Anders NorenUpp ↑