Livet på Castlefergus

Förra veckan var vi sjuka, där av dålig uppdatering. Vi gjorde helt enkelt ingenting. Jag vaknade upp här på Castlefergus för en vecka sen och mådde skit, så jag for till Tommy och låg där still och gjorde absolut ingenting i 5 dagar. I lördags kom jag tillbaka hit till gården. Vi har haft en stillsam och härlig helg, men varmt väder och idag har solen skinit och jag har jobbat i bara t-shirt.

Jag tänkte att jag kunde berätta lite om vart jag är. Stället heter alltså ”Castlefergus Equestrian Centre”, och de har, förutom turridning för turister; ridlektioner, inhyrning av hästar, uthyrning av ridhus, samt en mindre flock får som precis börjat lamma. Familjen består av Aida & Morgan som driver verksamheten, och deras fyra barn, där bara en bor hemma just nu. På gården finns även hundarna Daisy & Doug, ett gäng katter och några höns.

Nu till något tråkigare. För tillfället är båda hundarna trebenta och under strikt vila. Det började med att Tok hoppade på tre ben i morse och jag såg att han hade en stor varande ”böld” vid ena klon på höger baktass. Bokade en tid hos vet och en lagom halvtimme innan dess lyckades Elvis bli trampad av en häst. Inget megaallvarligt, ”bara” en tass som kom i kläm, men tillräckligt för blod och hälta. Hos vet fick jag antibiotika och någon salva att smörja på, så hoppas vi att dem båda blir bättre snart.


Utsikten från mitt sovrumsfönster.

width="800"
Deras hus & slottet. Det är inte deras utan ägs av ett annat par som hyr ut det till turister.

width="800" OLYMPUS DIGITAL CAMERA width="800"OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Morgan matar baggarna.

width="800"OLYMPUS DIGITAL CAMERA
På väg in från hagen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Daisy

4 kommentarer

  1. Sikket underbart synvillefår! :D

  2. Härligt med slott som utsikt! Å va kul att få vara med om lamning igen – ser att fåren har färgmarkering även här!

  3. Meen pojkarna då, hoppas det läker fort…
    Verkar väldigt vackert där du bor, ständigt dessa får :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2020 Julia Pettersson

Tema av Anders NorenUpp ↑