Irland!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det första vi såg av Irland när färjan kom fram i Torsdags. Ungefär det vi hade väntat oss. De senaste två dygnen har varit fulla av oklarheter, lösningar och nya intryck. Innan vi hade tagit oss av färjan och styrt kosan mot Limerick hade det hunnit bli mörkt, och väl framme i Limerick mötte vi upp jourhavande vaktmästare Maurice som gav oss Tommys nyckel och visade oss till lägenheten, men först efter att ha förklarat vägen säkert 5 gånger och sen låtit oss köra efter honom hela vägen. Tidigare utbytesstudenter verkar ha haft en tendens att hitta vilse.

På två dygn har vi gått från en iskall lägenhet till en behaglig temperatur ända in i köket. Elvis har gått från att första kvällen vara skitsur (efter 24h i bil) till att gilla läget. Tok börjar bli en riktig citydog på de smala trottoarerna i Limerick. Vi har fyllt kylskåpet, köpt till nödvändigheter som inte fanns, hittat ett sätt att få badrummet torrt och köpt tofflor för att öht kunna gå omkring i lägenheten utan att få isklumpar till fötter. Att värma upp bostäder är inte irländarnas starka sida.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Igår var Tommy på introduktion i skolan hela dagen och jag tog Opeln 20 minuter norrut för att hälsa på i ett stall dit jag ska åka och jobba i Mars. Familjen var så trevliga och jag längtar verkligen tills jag får åka dit i mars. Jag lyckades till och med övertala dem att mina hundar absolut aldrig bajsar inne, inte skäller hela nätterna och att jag självklart aldrig tar in smutsiga hundar inomhus, så de skulle få sova med mig i mitt rum. Hundhållningen skiljer sig väldigt mellan Sverige & Irland och jag är väldigt glad att de kunde förstå min sida av det och litade på att det inte kommer bli några problem att låta hundarna sova med mig. När vi pratat en stund tog jag med hundarna på en promenad runt deras ägor, äntligen landsbygd!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Igår kväll mötte vi upp ett gäng amerikanska (och en brasilian) utbytesstudenter på en pub 5 minuter från lägenheten. Vi satt där i 4 timmar tills de stängde, drack Guinness, pratade kulturella skillnader, lärde amerikanerna att räkna och svära på svenska (som sig bör), och hade det SÅ trevligt. En stor del av mig längtar extremt ut på landet, men staden har ju sina fördelar den med. Från och med mars kommer jag ju bara vara 20 minuter bort. På onsdag ska jag åka ungefär en timme söderut till en gård där jag ska jobba en obestämd tid. En kontakt jag fått via workaway.info. Nu ska vi snart ut på pub igen, en av amerikanerna fyller 21, klart det måste pubas då!

2 kommentarer

  1. Fortsätt med denna bra uppdateringen !
    10 poäng ;)

  2. Åh så fint! Ser jättehärligt ut! Gillar Toks kamphunds-look på sista bilden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2020 Julia Pettersson

Tema av Anders NorenUpp ↑