Hundrastningen i Normandie

På vägen mot franska Cherbourg och färjan mot Irland gjorde vi ett impulstopp som tog oss till Omaha beach, ett namn jag helt ärligt talat inte kände till förrän vi själva landsteg denna historiska punkt. Min mer påläste partner hade dock mer koll, men inte ens han kunde förutspå att det skulle bli en så perfekt rastningsplats när han med kartan (telefonen) i hand ledde mig av motorvägen och successivt närmare kusten följandes skyltarna mot ”Omaha beach”. Tok fick springa av sig så att sanden sprutade, och jag fick bättra på mina historiekunskaper. I skenet av en magisk solnedgång, dessutom. Välbehövligt då nu hundarna legat i bilen sen 21.00 igår kväll med endast 2 kortare rastturer på däck. Men nu har vi bara drygt 3 timmar kvar till Irland.

 

4 kommentarer

  1. Sikken tjusig halsduk, vars får man tag på en sån? ;)

    Och vilka underbara förhållanden att besöka stranden på, drömmen ju! Var inne på att läsa i Normandie bara för strandens skull, men sydkusten lockade mer.. :)

  2. Nu fick jag en ny plats på min bucketlist.
    Skönt att se att ni har det bra!

  3. Vilken bra början på er resa! Fina bilder som får en å tänka på våren :). Ser fram emot mer bloggande!

  4. Superfint!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2020 Julia Pettersson

Tema av Anders NorenUpp ↑