Nu är vi på väg. Jag, Tommy, hundarna & Opeln. Till Irland! Igår lämnade vi Fagersta för Lund, och imorse lämnade vi Sverige för Danmark, och slutligen (för dagen) Tyskland. I morgon kör vi vidare mot Belgien. Hittills har det gått både bra och dåligt. På vägen ner mot Skåne sålde jag min 5D Mark III, ett något impulsartat beslut som grundar sig i det faktum att jag inte längre behöver en kamera till ett yrke utan hellre har något mindre som jag faktiskt använder, och till följd av detta inköptes en ny kamera som vid test på kvällen visade sig ha något slags sensorfel som gav en mindre grönaktig prick på samma fläck på alla bilder.

Så idag var det bara att vänta tills Mediamarkt öppnade vid 10, lämna tillbaka den trasiga kameran och efter mycket om och men (just den modellen var slut på varuhuset så det slutade med att jag köpte visningsexemplaret för att slippa köpa kamera utomlands) styra kosan mot Danmark med inte mindre än 2 nya kameror i bagaget. Ska presentera dem närmare i ett senare inlägg.

Förutom trassel med kameraköp så gick resandet i sig bra. Faktiskt bättre än förväntat. Vi var lite nervösa över att inte ha bokat färja mellan Rödby & Puttgarden men det var bara att köra fram till spärrarna, köpa biljett, vänta i 15 minuter och sen var vi på. Lätt som en plätt. Och det är ju nåt visst med att åka färja ändå!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
När vi kommer fram till Irland ska bilen få sig en tvätt. Man ser lite dåligt genom sidorutorna.

Just nu ligger vi i en säng i ett rum vi hyrt via Airbnb. Det är första gången vi provar den tjänsten och även om det var en något suspekt grej att plocka en nyckel i en cykelväska utanför porten och låsa upp dörren till någon annans lägenhet så har vi ju i alla fall en bekväm säng att sova i för natten. Fast vi föredrar couchsurfing där man ju faktiskt pratar med folk också. Som tur är ska vi faktiskt couchsurfa 2 nätter i Bryssel innan vi far sista sträckan mot färjan. Skönt med en vilodag. Vi hörs!