Året 2014

Jag tänkte, för en gångs skull, ge mig på att få ihop någon slags årssammanfattning av 2014.

 • Året började stort med att jag & Tommy flyttade ihop i världens finaste lägenhet. Första natten var möblemanget sparsamt men vi fick snabbt ordning på det. Att bo tillsammans är fantastiskt enkelt & självklart och jag är så glad att han finns där varje morgon, varje dag.

2014-01-27 18.56.01 2014-01-20 22.10.55

 • Elvis tog ett 1:a pris i lydnadsklass II i februari i år.
 • En månad senare, i mars, tok Tok sin första pinne i hoppklass. 3 till har han skrapat ihop under året.
 • I maj blev Elvis distriktsmästare i agility för Västernorrlands distrikt.
 • I juni vann Elvis sin första klass III och tog därmed ett hoppcertifikat!

2014-02-23 18.43.05-2 2014-03-23 14.51.16-22014-05-18 17.30.08-2 2014-06-01 14.32.41

 

 • I mars hade jag praktik på Fagersta-Posten i 2 veckor. Det fick mig att inse att jag aldrig, aldrig vill jobba som skrivande journalist eller multijournalist. Jag tänkte ändå att det kunde vara bättre att vara enbart fotograf på en större tidning, vilket jag skulle få prova på under långpraktiken ett år senare, så jag fortsatte utbildningen trots den dåliga upplevelsen.

2014-03-20 08.04.02 2014-03-24 07.52.43

 

 • I juli åkte vi på tågluff i en månad, en resa jag velat göra i många år. Jag kan inte kalla det mitt livs resa, för inget slår lammbajs & gröna kullar, men det var en riktigt bra resa, som jag gärna vill göra om med ny rutt. Det är något speciellt med att tågluffa.

_MG_0510 2014-07-03 12.22.05-2

 • Hösten började bra med att jag var general för insparken. Det var alltså jag och min journalistklasskompis Sebastian som var med från våra klasser och anordnade insparken för de nya studenterna. Den blev lyckad och väldigt rolig, men det var skönt när de två veckorna var över.

_K5B3707 5K5B3390

 

 • Efter insparken är det tomt på bilder i min privata katalog ända fram till December. Skolan kickade in, med mer foto än tidigare, vilket ju borde varit fantastiskt. Men det som mina klasskompisar sa ”äntligen” åt, blev en mental strid för mig. Jag fick tvinga mig själv att utföra alla uppgifter och hade svårt att finna glädje i det. Höstens stora projekt ”the Norrland Project blev i alla fall, efter mycket ångest, till slut klart.

 • Under hösten har vi jobbat med att söka praktikplatser, och som skrivit tidigare så fick jag till slut ingen praktikplats. Detta tillsammans med den konstanta ångest jag känt under hela höstterminen gjorde att jag en vecka innan ”jullovet” avslutade mina studier. Det var ett förjävligt beslut att ta, men till slut fick jag helt enkelt lita på min magkänsla.

2014 har varit ett blandat år. Fantastiska saker som flytten, certet & tågluffen blandat med en tung höst och ett livsavgörande beslut. Vad som händer nu har jag ingen aning om. Tommy börjar sin praktik i Norrköping i februari och just nu är väl planen att jag följer med honom och försöker hitta ett jobb i Norrköping. Mitt största mål med året är att hålla humöret uppe och tankarna positiva, och satsa 100 % på hundträning och -tävling. Jag tror att det kommer bli skitbra!

2 kommentarer

 1. Vilken fin film! Jag är övertygad om att du kommer att komma långt vad du än tar dig för, även om just den här utbildningen inte passade dig. Kram!

 2. Att kunna prestera en sån fin film under omständigheterna du beskriver tyder på handlingskraft och jävlar anamma när livet så kräver. Under 2015 kommer besluten att vara lättare att fatta. Storkram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2020 Julia Pettersson

Tema av Anders NorenUpp ↑