Toks appellydnad

När jag skulle träna uppletande med pojkarna igår och rotade i ryggsäcken efter lämpliga föremål hittade jag minneskortet som innehöll filmen på Toks appellydnad som vi gjorde i början av November. Jag har letat efter det och blev mycket glad när det hittades. Inte för att filmen i sig är speciellt bra, och prestationen ännu sämre, men för att den kommer vara guld att ha som jämförelse för när jag startat appellen igen i vår/sommar.

Vår första start blev nämligen ganska usel. Eller nej, nu är jag extremt orättvis mot Token, för vi var ju faktiskt bara 17 poäng från uppflytt, med avstådd plats & framförgående. Jag är väldigt nöjd med Toks insats, hela felet ligger i min (avsaknad av) förberedande träning. Som var obefintlig. Varken linförigheten eller apporteringen hade han någonsin gjort i sin helhet innan tävlingsstarten, och när det kommer till kedjor hade jag väl kört läggande + inkallning några gånger, men aldrig under direkt tävlingslika förhållanden, bara som ett inslag i den vanliga träningen. Så att han över huvud taget genomförde hela lydnadsprogrammet och dessutom kammade hem dubbeltia på inkallningen är jag väldigt stolt över.

Inför nästa start blir mitt huvudsakliga mål tävlingsträning. Elvis har aldrig behövt den träningen (även om den såklart inte skulle skada), men med Tok tror jag att den är väldigt viktig. Självklart ska detaljer slipas och nya saker läras in (framförgående & kryp), men det allra viktigaste kommer att bli kedjor, nya ställen, ingångar på planen och att så ofta jag kan återskapa en tävlingssituation genom att åka någonstans, till en klubb eller random gräsmatta, gå en rastsväng, värma upp, gå in på planen, köra x antal moment, jackpotbelöna och sen åka hem. Jag är pepp! Det känns som ny, rolig träning och en utmaning. Framför allt är jag pepp på resultatet; att ha en hund som på bästa sätt är förberedd för att gå in och prestera skitbra på tävling. Det känns verkligen som att jag är skyldig min hund den förberedelsen så att vi tillsammans kan ha kul, även på tävling.

1 kommentar

  1. Duktiga ni!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2020 Julia Pettersson

Tema av Anders NorenUpp ↑