Harder Kulm, Interlaken

Idag har vi klättrat i berg. En väldigt brant stig upp för ett inte så jättehögt (1322m) berg, vilket gav en makalös utsikt. 1322 meter låter kanske ganska högt, men det var ett av få berg under 2000 meter i området vi var, och allt är ju relativt. Och trots att det bara tog två timmar i terräng som ändå inte var helt olik Norra Berget hemma i Sundsvall, så är det i alla fall det högsta berg jag någonsin varit på. Jag tror att vi startade runt  500 m.ö.h så en ganska ordentlig stigning blev det också. Vi kände oss lagomt posh när vi kom upp till restaurangen där alla som åkt bergsbana upp satt och åt sina dyra luncher. Men vi gick och satte oss svettiga på en bänk längre bort, åt våra medhavda mackor och var lika glada ändå. Vi hade ju faktiskt gjort oss förtjänt av utsikten! Och eftersom ni är så gulliga och läser bloggen så har ni också gjort er förtjänta av lite utsikt, i alla fall på bild.

_MG_1137Interlaken från marken.

_MG_1150Interlaken från första stoppet på drygt 700 meter.

_MG_1165Då och då svepte en mörk skugga över oss när vi gick band träden, hela luften var nämligen ständigt full av flygande turister.

_MG_1169Schweiz’s hippaste topp, Jungfrau. Den är inte högst, men det går ett tåg upp dit så turister gillar den p.g.a lata.

_MG_1196Nästan uppe började det komma lite ängar, och vi fick uppleva idyllen vi drömde om innan vi åkte till Schweiz.

_MG_1184_MG_1226Bergsklättrar proffs #1 på väg upp, och #2 uppe!

_MG_1203Den fantastiska utsikten från toppen, över Interlaken med Jungfrau i bakgruden.

_MG_1223Obligatorisk turistbild på the fancy hikers.

_MG_1231
Åt andra hållet var bergen inte lika snötäckta, men ändock ingen utsikt att förakta.

4 kommentarer

  1. Gaaaaah!!!

  2. Va snygga ni är! Och jättefina omgivningar!

  3. Vackert! Tack för att du delar med dig av er resa!

  4. Wow wow wow! Bergsklättring är den bästa! Och att känna sig välförtjänt av utsikten. Tack för att du delar med dig. Det är så roligt att följa er resa. Schweiz ser ju helt fantastisk vackert ut. Stor Kram V

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2020 Julia Pettersson

Tema av Anders NorenUpp ↑