Villamontagna, Trento, Italien

Igår morse, 05.50 lämnade vi Rovinj på en buss mot Trieste i Italien. Väl där bytte vi till ett tåg mot Venedig som var varmt, dyrt & fullproppat med turister, men bakom allt det ändå precis så som man förväntar sig att Venedig ska vara. Vi gick omkring i staden i 3,5 timmar och efter det kände vi oss tillräckligt klara för att kunna pricka av Venedig på listan av platser vi sett. Jag har börjat lära mig att populära turiststäder lätt förlorar sin charm, i alla fall om de inte är tillräckligt stora för att ändå hyfsat sprida ut alla turister.

 
Från Venedig åkte vi vidare uppåt bergen, mot Trento, och just nu befinner vi oss i byn Villamontagna, på ett berg ovanför staden, där vi ska sova två nätter i ett fantastiskt hus, fullt av vinklar, vrår, loftsängar, trägolv & roliga familjeporträtt. Vår värd är sonen i familjen (& hans flickvän som är här i natt) som just nu har huset för sig själv. Imorgon tänker jag & Tommy vandra över bergen mot en sjö och tillbaka.

 

_MG_0295Öde gator i Rovinj kvart i sex på morgonen.

Venedig:
_MG_0305_MG_0357_MG_0313 _MG_0320_MG_0333_MG_0510_MG_0347 _MG_0352_MG_0398

Kajakande i kanal och ”selfie med duva”.

_MG_0449Jullan & Lojsan – mästarna på turistbilder._MG_0459 _MG_0474 _MG_0591Utsikten från Villamontagna igår kväll. Det var ett åskoväder borta bland molnen så de var helt fulla av blixtar.

 

 

 

1 kommentar

  1. Villamontagna såg ju hemskt ut… Kroatien med för den delen :) Ni ser ut att ha det riktigt bra!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2020 Julia Pettersson

Tema av Anders NorenUpp ↑