Imorse anlände vi med ett två timmar försenat nattåg till Krakow. Pga att sovplatsen högst upp som jag hade var SKITvarm så bjöd Lovisa ner mig till hennes säng som var i mitten, och två personer på en 70×170 cm säng resulterar inte i mycket sömn, men jag hade åtminstone syre hela natten. Hittills idag har vi tagit det lugnt, checkat in på hostel och promenerat lite i de judiska kvarteren. Nu har vi tagit en efterlängtad dusch på hostlet och slappar här innan vi ska in till stan och möta upp en tjej som bor i Krakow för en öl. Det blir nog en tidig kväll ikväll. Vi har en teori om att spårbyten på polska järnvägar görs av att det står folk bredvid rälsen och bankar med hammare på tåget, för ungefär så lät det. En tyst hostelsäng ska bli skönt att krypa ner i efter förra natten.

_MG_8782_MG_8785Trappuppgången till vårt hostel såg inte alltför pålitlig ut, men här inne är det fint. På väg ut mot judiska kvarteren såg vi att det brann i lägenheten bredvid. Det är släckt nu.

_MG_8803Lagomt slitna öldrickare efter en lång natt på tåget.

_MG_8805

 

 

_MG_8821Marknad i judiska kvarteren.

_MG_8828En judisk kyrkogård där män var tvungna att täcka huvudet.

_MG_8848

_MG_8860