Ingen vanlig dag.

Idag är ingen vanlig dag. Det är nämligen idag exakt två år sen Cefeus T II-kull föddes, och min fina svarta firar alltså sin andra födelsedag idag.

Den svarta, ja. Det finns så mycket att säga om honom. Impulsköpet som inte direkt hade ett syfte, och kanske var det därför han inte heller fick någon plats. Jag hade ju redan min drömhund, och så helt plötsligt hade jag en kelpiefan som inte lyssnade eller ville ta godis och rörde om i vår tillvaro. Han var ingenting som Elvis. Jag visste inte hur jag skulle hantera honom och jag hade svårt att hitta egenskaper som gjorde att jag älskade honom ändå. När jag tänker tillbaka nu så har jag svårt att förstå mig själv, men jag vet ju att det var såhär jag kände. Att han var skitjobbig, bara till problem, och att inte ens det lilla jag faktiskt hade som någon slags vision funkade.

Jag vet inte när det vände, exakt. Det kan ha börjat när jag kom hem från England, men jag tror att det är här i Wales den största förändrignen skett. Någonstans längs vägen har jag i alla fall lyckats inse att Tok också är min drömhund. Och att han är helt fantastisk. Jag kan nästan inte tro att jag skriver det här, men på ett sätt har han mycket mer personlighet än Elvis. Elvis är inte svår att lära känna. Inte heller är han speciellt svår att tycka om. Tok har det å andra sidan tagit nästan två år för mig, hans egen matte, att lära känna och älska.

Men nu är jag så himla glad för att han kom in i våra liv. Och jag är så glad för att han är en sån självklar del i vår lilla flock, och i mitt hjärta. Jag älskar honom så sinnessjukt mycket och han är så fantastiskt duktig. På allt. Han må inte vara just någonting på pappret (än), men i mina ögon är han allt en hund ska vara och jag ser fram emot vårt fortsatta liv och äventyr tillsammans. Det förhållande vi har nu har varit värt allt slit och alla dåliga känslor, och jag kan inte tänka mig ett liv utan en Tok vid min sida.

20130410-144410.jpg

20130410-104123.jpg

20130410-104151.jpg

20130410-104203.jpg

20130410-104208.jpg

2 kommentarer

  1. Grattis Tok! Så fint du skriver om honom! Låter underbart!

  2. …och så är han ju otroligt vacker! Ge honom en stor grattiskram från ”morfar” :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2020 Julia Pettersson

Tema av Anders NorenUpp ↑