# hundträning & mål

Jag har konstanta tankar på att filma lite hundträning att dela med mig av till er. Men det blir liksom inte av. Kanske för att jag aldrig får tummen ur & laddar kameran. *reser mig upp och går och laddar kameran.* Sådär, steg 1 avklarat. Och i morgon jobbar jag inte så då ska det väl finnas tillfälle för träning. Om inte annat så är det agilityträning på kvällen. Kanske får be någon att filma mig då. För jag vet ju att ni vill se!

Annars ligger mina tankar lite i kölvattnet kring alla mål som poppade upp på bloggar efter årsskiftet. Jag var inte alls pepp på att haka på, eftersom mina hundträningsmål alltid går åt skogen, men eftersom jag klarade mitt förra (icke hundrelaterade, men ändå) nyårslöfte så himla bra, tänker jag att jag nog blivit lite bättre på att uppnå mål, så jag ger det ett försök. Jag känner att jag ändå vill vara sparsam med rena tävlingsmål, eftersom det verkligen blir svart på vitt om man misslyckas. Om jag sätter mer abstrakta mål blir det mer som en känsla om dom lyckats eller inte.

Tok

 • Bättre vardagsfunktion.
  Jag vill inte säga ”vardagslydnad”, för jag vet inte om det är så mycket lydnad jag är ute efter, utan mest bara att han ska funka bättre. Det märks så tydligt att han är uppväxt i skogen, och jag behöver alltså miljöträna min tvååring. (skäms!)
 • Kunna gå fint i halsband.
  Selen är vardagsdon, men när halsbandet åker på ska det gås fint i koppel. Det underlättar nog både träningen och vardagen om han inte behöver gå fint jämt.
 • Startklar för Hoppklass.
  Kontaktfälten ska bli perfekta. Och det kommer dom inte vara till den här tävlingssäsongen. Men jag ser ingen anledning till att han inte skulle kunna bli startklar för hoppklass åtminstone till slutet av sommaren.
 • Utveckla lek & apportering.
  Det börjar bli tröttsamt att springa efter honom tvärs över träningshallen varje gång jag belönat…

 

Elvis

 • Få en roligare vardag.
  Jag märker att han börjar bli alltmer rastlös & nonchalant. Nog för att han alltid lyssnar, men glädjen börjar försvinna. Och visst f*n förtjänar man gottebelöningar fast man är 5 år och ”ska” kunna saker. Såklart man gör! (skäms matte!)
 • Bli uppflyttad till Elitklass spår.
  Det här blir årets utmaning. Inte för att han inte har kapaciteten, men för att risken att jag inte har motivationen är stor. Det blir också årets viktigaste mål. Jag ser månader bli till år, och jag ser pensionen närma sig med läskig fart. Än är han långt därifrån, men jag vet att risken att vi står på precis samma plats om 5 år som vi gör nu är stor, och jag kommer aldrig förlåta mig själv om jag inte tar tillvara på allt den här fantastiska hunden har att ge.

 

Det här känns lagom. Genomförbart. Naturligt också att det blev fler saker för unghunden än för veteranen. Funderade på att sätta in mål om agilitycert också, men det känns på ett sätt inte lika viktigt längre. Kanske för att jag nog alltid kommer vara rädd för hans rygg, fast Stefan sagt att han är tip top just nu. Eller för att jag helt enkelt behöver lägga allt fokus jag har på brukset. Agilityn älskar vi ju & gör ändå. Och tävlingar kommer vi att åka på. Sen får vi se vart det leder. 2013 blir ett spännande år!

 

2 kommentarer

 1. sv/ hej! var roligt :)
  Det ligger typ mittemellan polisstationen och picaboo parkeringen, vid ett litet område med ett höghus! Man ser det från vägen om man åker förbi polishuset.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2020 Julia Pettersson

Tema av Anders NorenUpp ↑