Det här med att (inte) döma hunden efter håren. Jag tror att världen skulle bli en mycket vänligare & gladare plats om alla i grunden skulle anta att alla människor de möter är goda människor. Om de inte lät kön, ålder, hudfärg, religion eller nationalitet spela in. Om man istället för att se en ”fundamentalistisk religiös”, ”kvinnomisshandlande turk”, ”gaggig gamling” eller ”okapabel kvinna” såg en människa. För vi är alla människor. Och det är våra handlingar som definierar den vi är. Inte vårt utseende, läggning, hudfärg, kön eller härstamning.

Så nästa gång du möter en främmande människa, som kanske inte ser ut eller tror på samma saker som du, anta direkt att det ändå är en god människa, och låt istället den personens handlingar tala om för dig om det stämmer eller inte. För en vän definieras av en person som möter dig med respekt, vänlighet & alltid vill ditt bästa. Och dom kommer i alla former, storlekar, kön & färger.