# om min bästa vän.

Idag är det exakt 4 år sedan vi for till Gullspång och tog med oss hem en väldigt liten, söt, fluffig pälshög som skulle komma att förändra mitt liv för alltid. Elvis är nog den enda rent konkreta drömmen jag haft som gått i uppfyllelse. När jag var liten ville jag inte ha en ”hund”. Jag ville ha en sheltie. Och nog är han en dröm allt, min fina prins. Och jag är så otroligt, förbannat stolt över honom. Stolt över det stora antalet människor som tycker att han är den trevligaste sheltie de träffat. Över hans aldrig sinande arbetslust. Över att han är så otroligt social. Över hans fina pälskvalité och perfekta storlek. Över att han presterar inom agility, lydnad, spår, sök, vallning & drag. Över att han är miljöfast & att jag nästan aldrig sett honom rygga för något.

Han är min första stora dröm. Och han är allt jag drömde om, och mer. Han är en hund man bara får en gång i livet. Det är väl i och för sig alla hundar, för ingen är den andra lik. Men Elvis är min hund, och jag är hans matte. Han är min själsfrände , och jag vet att jag aldrig igen kommer få en hund som passar mig bra. Han är min första egna hund. Som jag lärt mig allt med. Tillsammans har vi dykt in i hundvärlden och hittat sporter & träningsmetoder som passar oss. Vi har avverkat 3 år på gymnasiet tillsammans, tagit studenten tillsammans. Jag är så otroligt glad, & tacksam för att han finns i mitt liv. För att han är den han är. Och för att just jag får dela var dag med honom.


1. Liten skit. 2. Större skit.
3. Tricks i Forshaga, 3 år. 4. 2 år.
5. Torpet, 4 mån 6. Forshaga, drygt 1 år.
7. Balen 8. Fy fan vad vi är bra!
9. 3 mån. 10. 4 år.
11. 1 år. 12. ca 2 år.
13. Brukshund! 14. 3 mån.

2 kommentarer

  1. Fint kollage. Studentbilden är underbar! :D

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2020 Julia Pettersson

Tema av Anders NorenUpp ↑