just nu.

De flesta som känner mig vet att jag liknar bibeln med en saga som fått ovanligt stor genomslagskraft, och jag tror att vi blir jord när vi dör, inget annat. Och trots att jag vanligtvis respekterar de som har en tro, hur den än ser ut, så måste jag idag ändå allvarligt ifrågasätta hur fan man kan tro på en gud i den värld vi lever i. Frågar man mig så säger jag Nej, det var inte gud, eller änglavakt, som räddade de överlevande på Utöya igår. Nej, det finns ingen gud, & gör det det, så är denne åtminstone inte god. Just idag, just nu har jag väldigt svårt att acceptera förklaringar, hur grundade de än må vara, på varför gud låter dagar som igår passera. Finns det en skapare till den här planeten så är det en sadistisk jävel som hånskrattar åt de som tillbedjer denne som god.

Om någon ändå vill försöka förklara för mig varför just den gud du tror på låter saker som Osloattacken & Utöyamassakern ske, snälla kommentera. Jag har jävligt svårt att förstå, men är mer än villig att försöka.

4 kommentarer

 1. kanske den svåraste av religiösa frågor.
  prova http://sv.wikipedia.org/wiki/Teodicéproblemet

 2. Jag tror på Gud men har inget svar på dina frågor. Jag tänker att om han inte fanns skulle det vara ute med oss allihop.

  Englishman kan ganska mycket svenska. Jag pratar bara svenska med Alfie och Englishman pratar bara engelska. Ska bli spännande att se vad hans första ord blir :)

 3. det var den fria viljan som gjorde att allt det som hände i norge hände.

  det är inte svårare än så. även fast det såklart är jättesuperäckligtmegasvårt ändå.

  människan har en fri vilja. idioten i norge tog till vara på det.

  gud gråter. tröstar. finns där.

 4. Boken Fallet Jesus av Lee Strobel och Brev från en Skeptiker av Gregory & Edward Boyd är två jättebra böcker som du kan läsa om du vill få mer förståelse i ämnet :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2020 Julia Pettersson

Tema av Anders NorenUpp ↑