lammlove.


1. ”Lambilammet”, det enda helvita lammet. 2. En av de näst yngsta trillingarna, född i Torsdags. 3. Jag & Torsten. 4. Jag, Emma & 2 av Torsdagstrillingarna.

Nu har vi varit i Kälkesta i drygt en vecka, och vår, eller i alla fall min, relation till fåren blir bara starkare & starkare. Man börjar lära sig vilka lamm som hör till vilken tacka, och kan därför snabbt hjälpa ett vilset lamm att hitta sin mamma. Man börjar även lära sig skillnaden på tackorna och vissa av ”namnen” (=slutsiffrorna i ID-numret). Nu är det 5 tackor kvar som ska lamma, 2 är på väg väldigt, väldigt snart, kanske i natt redan. Lammen är helt underbara och har börjat leka mer med varann allihopa, på kvällarna när det är svalare har de ”lammrus” i hagen, då de springer runt, runt och då & då skuttar till i ett litet glädjeskutt. Tanken på att att dom små, ulliga raringarna faktiskt ska slaktas i slutet av sommaren skjuts bestämt bort, & vaga framtidsvisioner om att en dag ha en egen liten fårflock växer sig allt starkare.

2 kommentarer

  1. Härligt med framtidsvisioner! Fina bilder men hu vilken tid det tog att ladda dit 3G inte når!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2020 Julia Pettersson

Tema av Anders NorenUpp ↑