Undertecknad befinner sig för tillfället i Fjugesta, närmare bestämt Kälkesta, Gruvstugan, hemma hos Thomas Stokke & Fanny Gott, Klickerklok HB, på praktik. Här ska jag, & bästa Emma, spendera 3 veckor. Första veckan är ju vid närmare eftertanke snart slut, och den har gått himla fort, och innehållit mycket. Bland annat har pälset varit hos veterinären med 2 veckors kortisonkur & diagnos ”muskelinflammaion” som följd. I Tisdags hade vi en kvällskurs & det föddes 2 tacklamm, varav det ena är svagt & har fått komma in på värmning både idag och igår efter att ha blivit kall om natten. Hon har även ett kraftigt överbett så överlevnadsoddsen är ganska låga, men vi gör vad vi kan för den lilla. I morse föddes det trillingar, 1 tacklamm & 2 bagglamm som alla 3 är jättefina & mår bra. Mycket tid & uppmärksamhet har ägnats åt fåren, & jag trivs som fisken i vattnet, och börjar faktiskt tycka att dessa fula djur är ganska fina & underbart charmiga. Förutom lammningar och fårskötsel har vi även upptäckt nya skogsstigar, tränat lydnad, krattat fallna björkgrenar & njutit av det underbara vädret. Jag har en känsla av att de 2,5 veckorna som är kvar kommer gå alldeles för fort.


1. Torsten, ett bagglamm som hade en svår födsel & varit lite efter i utvecklingen, men som hämtat sig fint & nu hänger på riktigt bra. 2. Tacka med lamm. 3. Ett av dom små svarta, som är överlägset sötast. 4&5. Vårtecken!