Jag känner & ser mig själv utvecklas som hundtränare, mycket mer än vad jag gjort förut. Och det finns ingenting som ger sån inspiration och motivation att fortsätta träna som när man ser att det man gör ger resultat. Jag har aldrig tränat kroppskontroll tidigare, men har nu börjat. Jag har märkt att han drar så himla mycket med rumpan åt höger när vi träna, som att han alltid är på väg in i grundposition. Det har ställt till mycket problem i träningen och tillslut kände jag att jag var tvungen att göra något åt det. Så, jag har gjort 2 små grejer; lärt honom snurr på stället åt vänster (som är ”fel” håll för honom), samt lärt honom att snurra på kloss i vänster varv (motsatt varv mot när de snurrar in i fotposition). Vänstersnurr har jag tränat ett tjugotal gånger, och snurra på kloss har fått kanske 5 pass. Dessa små, små grejer har gjort en enorm skillnad. Det är svårt att förklara, men framför allt i frontarbetet ser jag en sån himla stor skillnad, och det är så kul att dessa få minuter av kroppskontroll har gett så otroligt tydligt resultat. Det finns ingen glädje som går upp mot glädjen efter ett lyckat träningspass eller en knäckt problemnöt. ingen!


du & jag mot världen, hjärtat.