mål för 2011

Jag har 2 rena tävlingsmål för 2011;

 1. Bli uppflyttad till agilityklass III.
 2. Bli uppflyttad till elitklass spår.

Träningsmässigt har jag fler och mer omfattande mål. Det finns så mycket jag vill göra, och som jag tycker är fascinerande, men som jag inte gjort (shejpa trick, kroppskontroll t.ex.), för att jag fokuserat för mycket på tävlingsmoment. Därför håller jag tävlingsmålen realistiska & roliga och satsar istället mer på att bli en bättre, roligare & gladare hundtränare, genom att;

 1. Läsa igenom hela ”Lydnadsträning i teori & praktik”, och på allvar försöka praktisera både vad boken säger, men också allt jag lärt mig från alla duktiga hundmänniskor jag träffat genom åren.
 2. Hitta tillbaka till agilityglädjen, & träna agility. Säkra kommandon, öka förståelsen, tighta upp svängar, träna hoppteknik, öka farten, hitta rätt koncentration etc. Det finns så mycket som kan bli bättre!
 3. Ha kul! Träna mer trick. Utforska både min & Elvis kapacitet och inte bara träna på tävlingsmoment.
 4. Fysträna mer medvetet.
 5. Till 100 % använda mitt nya loggbokssystem, filma & analysera mera. Inte bara konstatera ”Det funkar inte, det går inte framåt”, utan ta reda på varför det inte funkar eller går framåt.

(Som den uppmärksamme säkert märkt så finns det inget mål om lydnad. Detta är för att jag bestämt mig för att helt sluta träna tävlingslydnad, på obestämd framtid. Jag har äntligen lyckats fatta att jag egentligen tycker att det är skittråkigt. Alltså är det ju väldigt korkat att träna det, när det finns så mycket annat som jag älskar att göra med min hund.)

2 kommentarer

 1. Jag är nyfiken på ditt nya loggbokssystem. Hur är det uppbyggt? :)

  • Det är inte så avancerat faktiskt. Den största förändringen är att jag har en bok med 12 flikar i, så jag kan använda en för varje moment (innan hade jag bara lydnad/agility/övrigt). Detta för att ha bättre överblick över just det momentets framgång och om det går framåt över huvudtaget. Och så ser jag också om jag inte tränat det på länge. På insidan av varje flik har jag en träningsplan för momentet i stegform, för att kunna sätta månadsmål, typ ”komma till Steg 3 på framåtsändandet”. Men också för att kunna strukturera upp träningen bättre och veta när det är dags att höja kriterier osv.

   Typ så ligger det väl till :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2020 Julia Pettersson

Tema av Anders NorenUpp ↑