världens mest trodda lögn?

Jag har nyss kommit fram till att kärlek inte är något annat än en stor, fet, jävla lögn.
Vad är riktigt i att ena dagen planera resten av sitt liv runt en enda människa, för att nästa dag leva 2 helt separata liv? Det får kärleken att verka så falsk. Vad betyder egentligen ett löfte om evig kärlek när man vet att det ändå kan brytas när som helst? Dessutom är det omöjligt att lova evig kärlek. För du vet inte, du kanske växer ifrån din partner, han kanske snarkar för högt eller röstar på Moderaterna och då är ”vi för alltid” ungefär lika sant som tomtens julverkstad. Du kan ju inte direkt dumpa din mamma när hon blir jobbig och skaffa en ny. Vad är det som gör att den personen, som när den väl är där betyder mest av alla, kan bytas ut hit och dit? Varför är inte den kärleken mer värd att kämpa för? Och varför är den så uppenbart svår att hålla vid liv? Hur kommer det sig att vi binder våra liv runt pojkvännen, maken, pappan när det ändå är överhängande störst risk att han är den som inte står kvar i slutet?
jag förstår inte kärlek, inte det minsta

2 kommentarer

  1. Kloka ord från en klok tjej!
    Jag kan bara instämma helt och fullt med den sista meningen och säger som Lasse ”Jag fattar ingenting”

  2. Och precis som du inte dumpar din mamma för att hon röstar på moderaterna så behöver du väl inte dumpa din karl för det?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2020 Julia Pettersson

Tema av Anders NorenUpp ↑