problem!

Just nu känner jag mig väldigt förlamad i min hundträning. Hittills har det gått jättebra att träna med fårskinnsleksaken jag köpte av Fanny & Thomas. Han har kampat riktigt bra med den men nu känns det som att han tröttnat. Jag sliter mitt hår för jag vet verkligen inte hur man tränar upp belöningsvärde. Jag vill verkligen kunna träna med leksak som belöning, men stundtals känns det som att jag ”tvingar” honom att leka med leksaken och det känns inte alls som en uppskattad belöning. Jag vill kunna träna upp hans lek men jag vet inte hur jag ska börja eller alls hur jag ska göra. Det känns fruktansvärt frustrerande men jag får väl hitta på något för det går inte att ersätta leksak med matskål vid alla tillfällen.

Speciellt vid 2×2-träningen behöver jag ha stort värde i leksaken för just nu är det väldigt dålig intensitet i den träningen och det känns frustrerande, för vid alla annan agilityträning är han superpeppad. Det går framåt med 2×2, det gör det, men det känns inte alls som att han tycker det är kul längre. Jag ska nog ta en paus i den träningen fram till nästa vecka och under tiden fokusera mer på enskild lek och att ha kul och verkligen leka tillsammans med honom istället för att inbilla mig att han ska tycka att det är kul att bara dra i snöret jag håller i, typ.

Någon som har något tips?

2 kommentarer

  1. Antar att du redan vet/har provat att värdeladda lek genom mat? Dvs. att han får godis för att leka.

  2. Har du testat kaninskinn?

    Gillar han bollar eller blir han bara stressad?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2020 Julia Pettersson

Tema av Anders NorenUpp ↑