stipendium för dåligt föredöme?

Förra veckan var jag på intervju. Det var ett ”uttagningsprov” för att få möjligheten att åka till Emax Sverige i sommar, ett evenemang ”för de främsta och mest drivna unga entreprenörerna i Sverige”. Direkt när jag först fick höra om evenemanget tänkte jag ”Wow, det här vill jag verkligen åka på!”. Vår skola har 3 platser på evenemanget, det var 8 som gjorde intervjun. Inte så stor konkurrens alltså. Idag fick jag reda på att jag inte fick åka.

Jag vart så fruktansvärt besviken. Inte bara för att jag inte får åka, utan nästan mest för att det aldrig är jag som blir vald. Varför kan jag aldrig vara den som utmärker mig, mer än bara genom att höras? Jag ville verkligen det där. Jag ville verkligen vara den som sa det som fick dem att välja mig. Jag önskade att jag för en gångs skull hade någon egenskap eller åsikt som gjorde att jag utmärkte mig positivt. Jag vill så gärna vara den personen. Men det är väl ingen idé att jag ens försöker. Jag kan väl lika gärna ge upp alla mina drömmar för allt blir bara fel fel fel. Jag är fel..

2 kommentarer

  1. Du ska inte ge upp dina drömmar!!! Du har så många fina egenskaper och åsikter som kommer att ge dig så mycket i livet, tro mig! Motgångar är till för att övervinnas och växa med, se bara på skidåkarna som fick ont i halsen och måste vänta i 4 år till nästa OS….den som är förlorare idag är vinnare i morgon. Tusen tankar från mamman!

  2. Jag trodde aldrig jag skulle få emax stipendiet. De är inte bara de som är dåligt föredömme! Jag har i hela mitt liv fått kämpa bara för att komma till skolan! De har aldrig gått min väg! Det kanske känns tufft i nuläget men ge aldrig upp! Sök nästa år och då kanske det är din tur!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2019 Julia Pettersson

Tema av Anders NorenUpp ↑