hellre ensam är lycklig med nån annan

Håkan Hellström

Brännö Serenad, text & musik: Håkan Hellström

Vad vet du om månljuset?
förrän du blivit sönderslagen under det.
Och vad vet du om gryningen?
Förrän du mött varje morgon, med sömnlösa ögon.

Vad vet du om solen?
Förrän nån släckt alla ljusen.
Och vad vet du om att inte vilja vakna längre?
Ni kommer få se er ungdom ruttna framför er.

Och vad vet du om kärleken?
Förrän du förgäves hatat den…
Och vad vet du om hur hjärtat kan bränna?
För kärlek som aldrig kan , men inte heller leva

hon kommer aldrig tillbaka..

Det är mitt eget fel
Vad som än händer med mitt hjärta
För jag har alltid vetat att du inte skulle stanna..
Jag blir hellre ensam än lycklig med någon annan

Sprid ut bensinen över solnedgången.
Riv ner staden.
Häll ut havet ända bort till horisonten.
Tysta ner musiken,
hon kommer aldrig hit igen.

Det här är en av de finaste låtar som någonsin skrivits. Faktiskt. Den är inte mer än tre minuter men den rymmer så mycket. Så mycket som egentligen inte går att beskriva. Jag känner så många känslor. Så många stora, obeskrivbara känslor för mannen som kan sätta ord på känslor som jag knappt vet att jag känner. Det är underligt egentligen. Hur många gånger han räddat mig. Hur många gånger orden har prickat rätt. Exakt. På millimetern.

Om exakt en vecka är jag på Liseberg. Håkan också. Det finns ingen känsla som går att jämföra med att se Håkan live. Det är så stort. Sån lycka. Så många, många känslor jag känner. Som vi känner. Tillsammans. Jag, Håkan, resten av publiken.Så stort.

Stort. Större. Störst

1 kommentar

  1. Jag bara råkade goggla på detta.. jag är en random..
    Men låten är fantastisk!
    Jag ryser.
    Godnatt främling

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2020 Julia Pettersson

Tema av Anders NorenUpp ↑