idag orkar jag inte. jag orkar ingenting. jag orkar inte tänka. jag orkar inte vara här. jag vill hem! jag vet inte om jag valde rätt. jag vet inte. jag börjar tvivla. tvivla som fan. men jag vill inte. jag vill gå här, jag lär mig så mycket nytt om hundar och jag har kul, jag har det. just nu känns allt bara så FEL. varför kan jag inte bara uppskatta det jag har, och det jag gör? jag har världens goaste hund, jag går på en underbar skola, med personal som verkligen bryr sig om oss elever och som gör mycket för att skapa en trevlig skolmiljö och bra frtidsaktiviteter. jag går i en klass som är helt underbar. jag gör någonting nytt. jag vidgar mina vyer. so what om utbildningen är lite begränsad. vad gör det egentligen? det viktigaste är väl att göra något som man tycker är kul, och som man vill. utbildning är inte allt! eller? det är DÄR som mitt största tvivel ligger, och jag vill gärna ha andras åsikter om det. 

Så: HJÄLP MIG NU, ni som läser!

 

situationen är den att jag tvivlar på min utbildnings räckvidd. jag tänker att jag inte kan utbilda mig till vad jag vill på högskolan eller liknande för att jag går det här spåret. Men å andra sidan så gör jag något jag verkligen älskar. jag älskar att träna hund och jag trivs så sjukt bra här, med allt! men vad tycker ni, hur viktigt är egentligen utbildning? är det viktigare att jag utbildar mig mot något som jag inte fullhjärtat älskar, bara för att säkra min framtid, eller är det bättre att jag gör något jag älskar och sedan vidareutbildar mig på högskola, för det kan jag ju fortfarande göra. Varför gå NV eller liknande när jag inte vill jobba med något ens i närheten av det? Det jag skulle kunna gått som är mer yrkesförberedande är media. men jag tror att en bra fotograf inte kan utbildas, jag tror att det ska finnas i en naturligt. och jag kan ju fortfarande läsa de mediaämnen jag missat nu på högskola sen, right? men som sagt, vad tycker ni, är utbildning verkligen det viktigaste?