Jag har nyss gjort rent Loppans bur. Och vad är märkvärdigt med det kan tyckas? Ingenting, om det inte vore för det faktum att jag gjorde det för allra sista gången.

nionde i sjätte klockan sexton och fyrtio… det är vid exakt den tidpunkten som min kanin ska dö.

Jag gjorde det idag. Bokade tid. Hos veterinären. För avlivning av Loppan. Det är dags nu. Loppans tid är förbi. Det har den varit i drygt 2 år nu. Men det är först nu som jag är redo att släppa taget. Fast egentligen är jag inte det nu heller. Jag kommer aldrig bli redo. Hur kan man bli redo att ta farväl av en av sina bästa vänner? Hur kan man någonsin bli redo?

Jag har aldrig gjort det här. Jag har aldrig tagit farväl av ett djur som betytt så mycket förut. Jag vet inte hur jag kommer att klara det. Men jag vet att tiden är inne och det är dags att släppa taget. Trots att det gör så fruktanskvärt ont så är det dags…

Vi har en vecka kvar. Loppan, jag kommer alltid att älska dig!