För att göra en lång historia kort innan den ens har börjat: Hundar ska inte ha kläder på sig!
Det gör mig så otroligt arg att se hundar i stickade tröjor, jackor med luvor på, byxor, kepsar och till och med skor! Vill man klä ut något, köp en docka!
 
Detta är inte lämpligt för en hund att ha på sig!


Det enda som är okej i "klädväg",  tycker jag, är helt vanliga hundtäcken!
 

Det som skiljer detta åt är att täckena har en funktion. De är till för att arbetande hundar ska hålla musklerna varma när de tränar så att de inte sträcker sig. De kan också vara till för att värma små, eller hårlösa raser på vintern. Men då utan luva! Sen om man vill piffa till det lite, och kanske ha en stickad "tröja" istället för ett vanligt täcke, det kan jag förså. Men då ska det inte vara någon luva, och tröjan ska användas på vintern, när den behövs! Annars är det bara elakt mot djuret!

Sen vet jag inte ens om jag orkar börja med allt trams om kepsar, skor och byxor, det känns bara så otroligt tydligt att det är felfelfelfel!

Nej, vill man ha en lite "piffig" hund; Köp en scarf, håll dig till snygga halsband, eller helt enkelt köp ett råhäftigt tyg och sy ett eget täcke som får alla andra "tråkiga" hundtäcken att blekna!
 ;)

Puss på er och ta hand om era hundar! De mår inte bättre av att ha en rosa luvtröja, köp det till dig själv om du tycker att det är fint och låt hunden vara hund!